YOGATEKET

+4560649642

Ejbyvej 62, 4070 Kr. Hyllinge

©2019 by yogateket.dk

  • Karen Deleuran

Uartig og lækker chiapudding


Denne chiapudding er så lækker, fristende og uartig at den nemt kan serveres som dessert. Men vi spiser den ofte til morgenmad, mellemmåltid, frokost eller let aftensmad de dage hvor det skal gå hurtigt og også gerne må smage syndigt.


Vi laver ofte et par portioner når nu vi er i gang. De holder sig fint et par dage i køleskabet, og laver du dem i gamle syltetøjsglas er de også meganemme at have med på farten.


Opskrifter


Chiapudding

3 spsk chiafrø

150 ml kokosmælk (Den fra Änglamark er den bedste)


Kom chiafrø og kokosmælk i et glas – brug gerne et gammelt syltetøjsglas eller et andet glas med låg. Rør godt sammen og stil på køl i 30 min. eller natten over.


Når chiapuddingen har sat sig kommer du toppingen på. Du kan vælge den deluxe topping som vi har kommet på her, men du kan i princippet vælge alt det du elsker at komme ovenpå. Husk at der skal være lidt syrligt, lidt sødt, lidt bittert og noget der knaser - så er hele munden og alle dine sanser glade.


Deluxe topping

3 spsk Hindbærgrød (se opskrift nedenfor)

En lille håndfuld chokolade knapper eller hakket chokolade 70-85% øko

En lille håndfuld granola-topping (se opskrift nedenfor)Hindbærgrød

1 pose frosne øko hindbær

0.5 dl koldt vand


Kom hindbær og vand i en gryde og kog det op. Lad det koge under omrøring i ca 10 min eller indtil det er blevet til en tyk grød uden at brænde på – der skal ikke være for meget vand tilbage. Vi tilsætter aldrig noget sødemiddel til denne hindbærgrød. Den skal være syrlig og fuld af *ZIIIING* for at give det perfekte modspil til den fede og cremede kokosmælk. Sødme får du masser af fra granola-toppingen og den mørke chokolade.
Granola-topping

1 dl græskarkerner øko

1 dl solsikkekerner øko

1 dl chiafrø øko

3 dl havregryn øko (evt glutenfri)

1 spsk kokosolie

1 spsk honning

1 kvivspids himmalayasalt


Tænd ovnen på 175 grader varmluft.


Kom alle ingredienser i en skål og rør det sammen så der ikke er nogle honning eller kokosolie klumper.

Hæld blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og spred det ud i et jævnt lag. Bag i den forvarmede ovn i 10-12 min. ved 175 grader. Hold øje med det, så det ikke brænder på. Det er færdigt når det hele har fået en let gylden farve.


TIP! Kom den varme hindbærgrød på chiapuddingen og drys med chokolade. Lad det stå lidt og se chokoladen smelte til den lækreste og blødeste chokoladesovs. Kom granolaen på og nyd med det samme!


OBS! Denne granola egner sig ikke som musli med mælk på pga. chiafrøene (De svulmer op i væsken og er ikke særligt appetitlige). Den er allerbedst som topping på chiapudding, smoothiebowler eller på yoghurt. Vil du lave en lækker granola du kan spise som musli med mælk på, og som ovenikøbet er et hit hos børnene, fordi den tryller mælken om til kakaomælk? Så skal du lave denne Yoga Granola chokolademusli.

13 views